Huisregels gastouderopvang Be Home

 

 

Huisregels:

Deze huisregels gelden in combinatie met de overeenkomsten tussen ouder(s)/verzorger(s), gastouder en het gastouderbureau, welke door beide partijen ondertekend is. Alle ouder(s)/verzorger(s) dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn, de ouder(s)/verzorger(s) krijgen een overzicht van de huisregels en deze dient getekend te worden. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd krijgt u hier over bericht.

 

Halen en brengen:

De haal en brengtijden worden van tevoren besproken, dit kan op deze momenten in de ochtend om 07:00u of 8:30u. Iedereen dient voor 09:00u binnen te zijn. De haaltijd op contract is tot max. 18:00u en op vrijdag tot max 17:00u. Haal en brengtijden worden van tevoren vastgelegd en getekend via sign-request. Deze uren worden altijd berekend, het minimale uur per dag af te nemen blijft gelden. Extra uren buiten de vooraf gestelde uren worden extra in rekening gebracht.

Let op: Ouder(s)/verzorger(s) dient de gastouder te bellen bij vertraging van de ophaaltijd. Bij vertraging door welke omstandigheden dan ook rekent de gastouder de uren door, tot aan de ophaaltijd. Wilt u uw kind(eren) eerder halen dan het vaste haalmoment dan dient u te bellen en gaan we overleggen of dit mogelijk is ivm uitstapjes. B.v. u heeft een contracttijd van ophalen 17:00u en u komt om 16:00u dan kan het zijn dat de deur niet wordt open gedaan of ik met de kinderen niet aanwezig ben i.v.m. bezoekje aan de speeltuin. Er wordt rekening gehouden met de vastgelegde tijden en hierop wordt ook gepland. Als u dit begin van de dag al weet bij het brengmoment en het wordt dan gelijk mondeling doorgegeven, dan kan hier eventueel rekening mee gehouden worden.

 

Ophalen door derden:

Indien de ouder(s)/verzorger(s) het kind aan het einde van de opvang dag niet kunnen ophalen en hij/ zij wordt opgehaald door derden, worden hier vooraf duidelijke afspraken overgemaakt. De ouder(s)/verzorger(s) zet in de whats-app of mail naar de gastouder de volledige naam (zoals gemeld in identiteitskaart/ paspoort) van deze persoon, mogelijk een foto. Bij ophalen door derden die de gastouder nog niet kent wordt aan de deur altijd om legitimatie gevraagd, let hier dus op! Is er niet van tevoren gemeld dat het kind door derden wordt opgehaald wordt het kind niet mee gegeven en belt de gastouder altijd de ouder(s)/verzorger(s), om te overleggen, en vraagt wederom een bevestiging per whats-app of mail.
Gastouder dient altijd op de hoogte te worden gehouden met veranderingen in het gezin betreffende evt. omgangsregelingen etc. 

 

Vaste opvang:

Gastouderopvang Be Home werkt met een vaste tijden opvang hiermee wordt bedoeld, dat er vaste dagen en tijden worden gereserveerd. U reserveert voor deze vaste dagen ook vasten uren per dag. Tijden worden vastgelegd ‘bijvoorbeeld begintijd 08.45u en eindtijd 17.30u. Bij minder afname worden deze gereserveerde tijden wel in rekening gebracht. Bij meer uren afname per dag dan de contracturen worden deze boven de contracturen bijberekend.

Voorbeeld: U heeft 1 dag per week vaste opvang nodig voor bijvoorbeeld 8 uur. U bent echter een keer eerder vrij en u komt uw zoon/dochter eerder halen van de opvang worden deze uren wel doorberekend. Ook als u, uw zoon/dochter een dagje thuishoudt.

Voorbeeld: U heeft 1 dag per week vaste opvang nodig voor bijvoorbeeld 8 uur. Maar u heeft die dag 10 uur nodig. Dan worden de 2 uurtjes binnen de reguliere openingstijden boven de contracturen bijberekend op uw factuur, vallen de uren buiten de regulieren openingstijden gelden er andere tarieven.

 

Minimale afname: Bij Gastouderopvang Be Home geldt een minimale afname van 8 uur per dag. 
Ook geldt er een minimaal aantal weken per jaar af te nemen, dit zijn 48 weken per kalenderjaar (de weken dat de opvang geopend is worden in rekening gebracht). De vakantiedagen van de ouder(s)/verzorger(s) wordt doorberekend volgens contracturen door de gastouder, indien de opvang open is. 
Gastouderopvang Be Home is ongeveer 3 weken per jaar gesloten wegens vakantie.

De dagen dat de gastouder niet aanwezig is informeert zij de ouder(s)/verzorger(s) minimaal 7 dagen voorafgaand aan de desbetreffende dag. Met hoge uitzonderingen daargelaten ( bijv. Door omstandigheden).
Vakantie van de gastouder wordt minimaal 1 maand voorafgaand bekend gemaakt aan de ouder(s)/verzorger(s). Tijdens de vakantie van de gastouder is de opvang gesloten. 

Vakantie van uw kind(eren) dient de ouder(s)/verzorger(s) minimaal 1 maand voorafgaand van de desbetreffende dag bekend te maken. Vakantie van de vraagouder wordt altijd doorberekend.

 

Extradagen/ Ruildagen

Incidentele wijzigingen (ruilen van dagen) wordt toegestaan indien de bezetting dit toelaat. U dient deze zelf minimaal 1 week van tevoren door te geven. Ruilen kan alleen binnen dezelfde week .Ziekte/ vakantiedagen worden niet geruild. Structurele wijzigingen dienen aangevraagd te worden en dit gaat in overleg. Dit dient minimaal 1 maand van tevoren aangevraagd te worden. In de meeste gevallen dient er dan ook een nieuw contract opgesteld te worden.

 

Urenregistratie/betaling:
De ouder(s)/verzorger(s) betalen middels automatische incasso rond de 27ste van de maand via het gastouderbureau RidderRoeland. De uren worden elke maand op de 20ste ingestuurd, deze moet dan binnen 3 dagen worden geaccordeerd. Na 3 dagen worden deze uren automatisch geaccordeerd. (na de 21ste meer uren afgenomen dan contracturen, deze worden de volgende maand bijberekend).  

 

Bij het niet na komen van de betaling kan de gastouder besluiten de opvang per direct stop te zetten, met verdere betalingsplicht tot het volledige achterstallige bedrag is betaald, word dit niet nageleefd, gaat de gastouder in beroep, deze kosten worden verhaald op de ouder(s)/ verzorger(s). 
Uren buiten contracturen worden bijberekend. Uren die de gastouder door ziekte of dergelijke buiten de 3 weken dicht is, word in mindering gebracht.

 

Ontbijt: 

Ontbijten doen de kinderen thuis bij hun ouder(s)/verzorger(s). Kinderen die om 07:00u komen mogen hier hun ontbijt benuttigen.

 

Avondeten:
Avondeten doen de kinderen thuis bij hun ouder(s)/verzorger(s)

 

Gastouder zorgt voor:
Tussendoortje: bijv. soepstengel, liga, cracker, beschuit, ontbijtkoek.
Fruit: appel, peer, banaan, kiwi en seizoenfruit. 
Lunch: Tarwebrood, Volkorenbrood, hartig beleg, ‘’zoet beleg’’. Boter, halfvolle melk. 
Drinken: Ranja, water en smoothies van vers fruit.

Overige: Luiers, Billendoekjes, Tissues, Vaseline crème, Sudo-creme, Zonnebrand.

 

Wat dient u zelf mee te nemen: Poedermelk. *Bij allergieën/dieet of andere wensen buiten de aangeboden priducten dient de ouder(s)/verzorger(s) zelf vervangende producten mee te nemen.

Overige artikelen dienen worden meegenomen door ouder(s)/verzorger(s): 
Speen, fles, knuffel, reserve kleren, sloffen of antislip sokjes indien gewenst. In de zomer eventueel een hoedje/ petje. Zwemkleding. U mag speelgoed van thuis meegeven aan uw kind, dit is echter geheel op eigen risico. Mocht dit speelgoed kwijtraken of stuk gaan, dan kunnen wij daar niet aansprakelijk voor gesteld worden.

 

Opzegtermijn: 

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand

 

Ziekte:

Bij ziekte van de Gastouder of eigen kinderen van de Gastouder worden de ouder(s)/verzorger(s) z.s.m. hiervan op de hoogte gesteld. Indien de opvang hierdoor dus gesloten is worden deze uren niet doorberekend bij de ouder(s)/verzorger(s). De gastouder biedt geen vervangende opvang/ gastouder. De ouder(s)/verzorger(s)  kunnen in overleg met het gastouderbureau voor eventueel een vervangende gastouder die beschikbaar is.
Bij ziekte van uw kind(eren) dient de ouder(s)/ verzorger(s) dit te melden aan de gastouder. Mocht het zo zijn dat uw kind(eren) thuisblijven door ziekte worden de uren als normale contracturen door berekend. Ook bij eerder ophalen door ziekte worden de gereserveerde uren door berekend.

Onder een ziek kind wordt verstaan:
- Meer dan 38.5 graden koorts/ als het kind niet mee kan draaien en/of zijn ouder(s)/verzorger(s) nodig heeft. (Kind hoeft dus niet altijd koorts te hebben.
- Het kind een besmettelijke ziekte heeft. 
- Diarree, en hiervan erge last ervaart, bij 3 diarree luiers of wc bezoeken dient uw zoon/dochter te worden opgehaald en 24 uur diarree vrij te zijn voordat uw zoon/dochter de opvang weer mag binnentreden.
- Overgeven.
- Huiduitslag, indien besmettelijk.
- Verontruste verschijnselen.

De gastouder neemt altijd contact op met de ouder(s)/ verzorger(s) bij een tempratuur van 38.5 graden koorts. Of een van de ander bovengenoemde punten. Om wel/ niet tot overleg te gaan of om te vragen het kindje op te halen binnen 2 uur nadat de gastouder hierover gebeld heeft. Kunt u zelf niet binnen de genoemde uren, na melding uw kind ophalen dient u iemand te regelen die uw kind wel kan komen halen van de opvang, zie punt ophalen door derden voor regels hiervoor. 

Overige punten betreffende het kopje ziektebeleid:

Vaccinaties: * Kinderen dienen volgens rijksoverheid vaccinaties te zijn ingeënt.
Luizen: Bij luizen dient de ouder(s)/verzorger(s) dit te melden aan de gastouder, als het kind dit thuis heeft gehad en al is behandeld. Komt de gastouder onder opvang uren erachter dat uw kind(eren) luizen heeft, wordt u gebeld door de gastouder met het vriendelijke verzoek uw kind(eren) op te halen. Na behandeling, met de juiste middelen mag het gastkindje na 48 uur weer terugkomen op de opvang. De gemiste uren worden wel doorberekend.
Het kind dient dus luis en neet vrij te zijn bij komst op de opvang. 
Waterpokken: Indien uw kind(eren) waterpokken heeft, mag hij/ zij wel naar de opvang komen, mits het kind geen koorts heeft en zich goed voelt. Dit omdat besmetting al voordat de blaasjes zichtbaar zijn plaats vindt. Gemiste uren worden zoals contract tijden berekend en kunnen niet worden ingehaald. 
handvoet en mond ziekte: indien uw kind{eren) dit heeft mag uw kind{eren} niet de opvang betreden. Na genezing mag uw kind(eren) weer gebruik maken van de opvang.
- Krentenbaard: Indien uw kind(eren) dit heeft mag uw kind(eren) niet de opvang betreden. Na genezing mag uw kind(eren) weer gebruik maken van de opvang. 
- Ringworm: indien uw kind(eren) dit heeft mag uw kind de opvang niet betreden. Pas na behandeling en huisarts bezoek in overleg weer welkom.
- Andere kinderziektes in overleg met de gastouder. 

 

Hygiëne en veiligheid 

- Jaarlijks vindt er een risico-inventarisatie plaats vanuit het gastouderbureau, waarbij gelet wordt op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien.
- Uit hygiënisch oogpunt blijven schoenen op de gang staan. Dit om de vloer zo schoon mogelijk te houden, zodat er na hartenlust gerold en gekropen kan worden, voornamelijk voor de baby’s die over de vloer kruipen. Uw kind kan bij ons op sokken/sloffen/ antislip sokken ( zelf meenemen) of blote voeten lopen. Ouders dienen bij brengen en halen hun schoenen uit te doen of de blauwe slofjes die bij de voordeur worden aangeboden aan te doen. 
- Het huis wordt dagelijks schoongemaakt. Ook wordt het toilet grondig schoongemaakt, dit geldt ook voor het potje. 
- Kinderen worden op jonge leeftijd al aangeleerd om hun handen te wassen na het buiten spelen, na het toilet bezoek en voor het eten.
- Het verschoonkussen, word na elke verschoning grondig schoongemaakt.
- Ieder kind slaapt in een schone slaapzak en in een schoon bed, elk kind heeft per dag zijn eigen bedje/ beddengoed aan het einde van de week wordt al het beddengoed gewassen. 
- De kinderstoelen worden na gebruik altijd gereinigd. 
- Maaltijden worden altijd aan de eettafel of aan het kindertafeltje genuttigd. 
- Het hele huis is voorzien van veiligheidstoepassingen als traphekjes, stopcontactbeveiliging, rookmelders, en keukenkastbeveiliging.
- wasbare luiers gebruiken wij niet. 

 

Om ontsnappingen te voorkomen, wil ik u vragen om deuren en hekken altijd achter u te sluiten.

 

Uitstapjes
Bij Gastouder Be Home, gaan wij ook graag naar de speeltuin of het park, of de supermarkt etc. U dient een toestemmingsformulier te tekenen waarbij u goedkeuring geeft dat u zoon/ dochter, de opvang plaats mag verlaten per auto en dergelijke onder toezicht/begeleiding van de gastouder. U wordt altijd op de hoogte gehouden mochten wij een uitstapje hebben naar bv Ballorig of funzone wat buiten het dorp ligt.

 

Spelen

Wij spelen veel buiten, wilt u rekening houden met de kleren die u uw kind aantrekt (deze kunnen vies worden). Voor het buiten spelen met regenachtig weer is het handig dat uw kind regenlaarsjes mee heeft. Extra kledingsetjes die u meegeeft bewaar ik in hun eigen bak met eigen naam voorzien. Houdt u er rekening mee mocht het kind gegroeid zijn dat deze moeten worden vervangen.

 

Slapen

De slaapzakken en beddengoed worden verzorgd door de gastouder, en deze wast ze elke week. De gastkindjes slapen in een ledikant of duo ledikant. Voor inbakeren en buikslapen dient een toestemmingsformulier getekend te worden.

 

Medicijnen en allergieën

In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Is dit wel noodzakelijk dan moeten daar vooraf duidelijke afspraken overgemaakt zijn en vastgelegd worden middels een schriftelijke verklaring. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder(s)/verzorger(s) altijd het formulier ‘’medicijngebruik’’ in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen. Nieuwe medicatie wordt niet door de gastouder gegeven in verband met mogelijke allergische reacties. 24 uur na gebruik van de nieuwe medicatie mag kind weer komen. Mocht uw kind allergieën hebben, geef dit dan door aan de gastouder, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

Contact met ouder(s)/ verzorger(s)

Dagelijks vindt er tijdens het halen en brengen van uw kind een overdracht plaats, houdt het afscheid kort en ook het haal moment kort. Zo kan de gastouder door met de andere kindjes. Ouder(s)/ verzorger(s) blijven in de hal bij brengen en halen dit voor de rust van alle kindjes. Indien u een gesprekje wilt met de gastouder om even uitgebreider over uw kind(eren) te praten, dan kunt u dit bij de gastouder aangeven en plannen we een afspraak, zodat het niet ten koste gaat van de kinderen. Elk jaar is er ook de mogelijkheid om een uitgebreid kind gesprek aan te vragen waarin we het kunnen hebben over de ontwikkeling van uw kind. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even te bellen of te appen, om te vragen hoe het met uw kind gaat.


Sociale media

Gastouderopvang Be Home heeft een facebook pagina https://www.facebook.com/BeHomeGastouderopvang Op deze pagina worden ook foto's geplaatst van de kinderen in een activiteit. Hiervoor tekent u een goedkeuringsformulier. Ook is het mogelijk hier geen toestemming voor te geven. Dan wordt het gezicht van uw zoon/dochter onherkenbaar gemaakt.

 

 Website:

https://www.gastouderopvangbehome.nl/

Traktatie beleid
Bij de verjaardag of afscheid van het gastkindje mag worden getrakteerd door het gastkindje, dit dient de ouder(s)/verzorger(s) wel zelf mee te geven/ klaar te maken. 

 

Vervoer
De gastouder is in bezit van een kiddybus en een 7 persoons auto. De gastouder zorgt voor de juiste autostoeltjes. De ouder(s)/verzorger(s) dient een formulier te tekenen voor vervoer met de auto en kiddybus.

 

Ongeval

Bij een ernstig ongeval schakelt de gastouder eerst de meest aangewezen hulpverlener in. Daarna neemt de gastouder zo spoedig mogelijk contact op met de ouder(s). De ouder(s) heeft (hebben) de gegevens van huisarts en tandarts evenals een tweetal noodnummers ingevuld op het daartoe bestemde formulier. Dit formulier is te benaderen via het urenregistratiesysteem.

 

Overige

Alle zaken die niet genoemd zijn in deze huisregels, worden door Gastouderopvang Be Home per situatie beoordeeld. Er zal naar een oplossing gezocht worden voor beide partijen.